stvorenie a veda
Scestie teistickej evolúcie  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   


V snahe odstrániť rozpory medzi darvinovskou evolúciou a Biblickou výpoveďou o stvorení vznikla myšlienka teistickej evolúcie. Je to snaha o zlúčenie viery v Boha a evolučných predstáv o vzniku vesmíru a života. V teistickej evolúcii sa predpoklady darvinovskej evolúcie upravujú, a to predovšetkým v týchto bodoch:
Čítať ďalej...
 
Často kladené otázky  PDF  Tlač  Email
Autor: Werner Gitt   

Otázka 3.1: Existuje prechod od neživej hmoty k živým organizmom?

Otázka 3.2: Aká stará je Zem, aký starý je vesmír? Existuje vedecká metóda na určenie veku Zeme? Aký je Váš názor na metódu C14?

Čítať ďalej...
 
Morálka verzus evolúcia  PDF  Tlač  Email
Autor: nezistený   


Zdalo sa, že spoločenské zmeny, ktoré v našej krajine a krajinách východnej Európy prebehli koncom 80-tich a začiatkom 90-tich rokov minulého storočia, vyriešia duchovné vákuum, ktoré v spoločnosti a v jednotlivcoch pretrvávalo. Pre mnohých znamenali skutočnú slobodu svedomia, pre mnohých nepriniesli žiadnu zmenu, pre iných znamenali nové ilúzie a následné rýchle vytriezvenie, sklamanie a dezilúziu.

Čítať ďalej...
 
Úvahy o čase  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   


Zoznam článkov a liniek série článkov: Úvahy o čase.

Čítať ďalej...
 
Rytmus času  PDF  Tlač  Email
Autor: Drahoslav Vajda   


Všetko materiálne vstúpilo do existencie súčasne so stvorením priestoru a času a aj opačne: Priestor a čas vstúpili do existencie stvorením prvého materiálneho objektu (materiálnej veci).

Čítať ďalej...
 
<< Začiatok < Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 7 8 Ďalší > Koniec >>

Strana 6 z 8